Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tiësto maakt remix voor horrorgame

Shownieuws

Dj Tiësto heeft een remix gemaakt van de soundtrack van het computerspel 'Alone in the dark: inferno'. Het nummer wordt geleverd bij het spel.

Dj Tiësto heeft een remix gemaakt van de soundtrack van het computerspel 'Alone in the dark: inferno'. Het nummer wordt geleverd bij het spel, dat later deze maand verschijnt voor de spelcomputer Playstation 3.

De remix wordt ook zelfstandig uitgebracht als single, die vanaf 18 november kan worden gedownload en gekocht bij de 'betere platenzaak', zo heeft Tiësto's platenmaatschappij Black Hole Recordings woensdag bekendgemaakt.

De originele soundtrack van het horrorspel, die Tiësto gebruikte voor zijn remix, is van componist Olivier Deriviere. "Voor mij was het de eerste keer dat ik een remix geproduceerd heb voor een videogame, wat dus een mooie uitdaging was", stelt Tiësto in een verklaring. "Ik heb er erg van genoten."

Tiësto reageerde eerder op woensdag op de beschuldiging van plagiaat aan zijn adres. Dj Michiel de Jong deed eind vorige maand aangifte, omdat Tiësto zijn nummer 'Swiwal' zou hebben gebruikt voor zijn single 'Elements of life'. De dj ontkent met klem dat er sprake is van plagiaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen