Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aretha Franklin gekozen tot grootste artiest

Shownieuws

Aretha Franklin is de grootste artiest van het rock-'n-roll-tijdperk. Dat blijkt uit een enquête die het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone hield.

Aretha Franklin is door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot de grootste artiest van het rock-'n-roll-tijdperk. Onder anderen Keith Richards, Iggy Pop en James Blunt brachten een stem uit op hun favorieten, meldt BBC News.

De 66-jarige souldiva, bekend van hits als 'Respect', 'Think' en 'I say a little prayer', versloeg Ray Charles en Elvis Presley, die tweede en derde werden. In de toptien van de lijst zijn naast Franklin alleen Bob Dylan op nummer zeven en Stevie Wonder op nummer negen nog in leven.

Andere namen in de lijst zijn onder anderen Sam Cooke, John Lennon, Marvin Gaye, Otis Redding en James Brown. In de top 25 is de 50-jarige Michael Jackson op de 25e plek de jongste artiest.

Het tijdschrift Rolling Stone met de top honderd van de grootste artiesten van het rock-'n-roll-tijdperk verschijnt vrijdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen