Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dj Tiësto ontkent plagiaat met klem

Shownieuws

Dj Tiësto ontkent met klem dat hij inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht van Michiel de Jong. De dj deed eind vorige maand aangifte tegen Tiësto.

Dj Tiësto ontkent met klem dat hij inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht van dj Michiel de Jong. Laatstgenoemde deed eind vorige maand aangifte tegen Tiësto, omdat de dj zijn nummer 'Swiwal' zou hebben gebruikt voor zijn vorig jaar verschenen single 'Elements of life'.

Volgens Tiësto, die eerder niet persoonlijk reageerde op de kwestie, snijdt de beschuldiging geen hout. "Ik ken deze dj niet en heb ook nog nooit een plaat van hem gehoord of gezien", stelt de dj woensdag in een verklaring. "Bij 'Elements of life' hebben wij ons laten inspireren door Händels 'Sarabande', dan ben ik toch heel benieuwd waar hij zijn stuk op heeft gebaseerd."

De Jong verklaarde eerder dat hij in 2003 een demo van 'Swiwal' heeft opgestuurd naar de platenmaatschappij van Tiësto, Black Hole Recordings. Het nummer zou toen niet door de selectie zijn gekomen. "Ondanks herhaald verzoek daartoe heeft deze onbekende dj geen enkel bewijs getoond waaruit blijkt dat hij de demo destijds naar de platenmaatschappij heeft gestuurd", stelt de advocaat van Tiësto, Margriet Koedooder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen