Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon neemt plaats in jury X-Factor

Shownieuws

Gordon neemt plaats in de jury van X-Factor. "Ik heb uiteindelijk toch besloten zitting te nemen in de jury, omdat RTL het heel graag wilde", zei hij dinsdag.

Gordon neemt plaats in de jury van het tweede seizoen van X-Factor. "Ik heb uiteindelijk toch besloten zitting te nemen in de jury, omdat RTL het heel graag wilde", zei de zanger dinsdagavond in RTL Boulevard. Gordon zat eerder in de jury van Idols, waar hij zich meermaals gefrustreerd toonde over het stemgedrag van het publiek.

Gordon krijgt in de jury versterking van zangeres Angela Groothuizen, producer Eric van Tijn en de jonge platenbaas Stacey Rookhuizen. Dit weekeinde vinden al de eerste audities plaats voor het tweede seizoen van de zangcompetitie, die eind 2006 en begin vorig jaar voor het eerst te zien was bij SBS 6. Wendy van Dijk neemt opnieuw de presentatie op zich van de tv-show, die vanaf januari wordt uitgezonden.

Gordon heeft een roerig aantal dagen achter de rug. Wegens een ruzie met Gerard Joling is het tot een breuk gekomen met zijn Toppers-collega. Joling heeft zich definitief teruggetrokken uit de Toppers, die Nederland in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Jeroen van der Boom vervangt Joling. "Het was een dag met gemengde gevoelens. Je neemt toch afscheid van een bepaalde periode", zei Gordon dinsdagavond.

Volgens de 40-jarige artiest is de keuze van Joling hem niet aan te rekenen. "Natuurlijk heb ik een grote bek, maar ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik niet te ver ben gegaan", stelde hij. Meer wilde hij over de vete niet kwijt. "Ik ga me niet verdedigen. Het is nu zo gedraaid alsof het allemaal mijn schuld is. Ik denk dat het over een tijdje beter is om daar meer duidelijkheid over te geven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen