Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jacqueline Govaert klaar met 'I would stay'

Shownieuws

Jacqueline Govaert neemt voorgoed afscheid van 'I would stay', het nummer waarmee Krezip doorbrak. "Daar ben ik klaar mee", vertelt de zangeres.

Jacqueline Govaert neemt voorgoed afscheid van 'I would stay', het nummer waarmee Krezip acht jaar geleden doorbrak. "Daar ben ik klaar mee", vertelt de zangeres aan Novum Nieuws. "Het lied hoort bij Krezip. Als ik het zou blijven zingen, zou ik ook niet met de band hoeven stoppen."

Niet alleen 'I would stay' is voor het laatst live te horen tijdens de clubtoer, waarmee de leden van Krezip afscheid nemen van hun fans. Govaert is van plan om het complete repertoire vaarwel te zeggen. "Ik zeg nu dat ik de nummers van Krezip straks niet meer ga zingen", vertelt zij. "Misschien zijn er een of twee liedjes die me zo aan het hart gaan dat ik ze niet kan loslaten, maar in principe vind ik dat als je opnieuw begint, je ook echt helemaal opnieuw moet beginnen."

Vorige maand kondigde Krezip aan na bijna twaalf jaar uit elkaar te gaan. De carrière wordt afgesloten met een best-of-cd en een clubtoer, die donderdag van start gaat in Nijmegen. Daarna doet de band nog onder meer Arnhem, Rotterdam en Tilburg aan. Als afsluiter volgen op 26 en 27 juni twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

De 26-jarige Govaert, die vier maanden zwanger is van haar eerste kindje, is nog niet zo bezig met het definitieve afscheid. "Ik moet bekennen dat het me eigenlijk afgrijselijk lijkt, maar ook heel erg mooi", vindt ze. "We gaan echt met een feest uit elkaar."

De blondine gaat verder als solozangeres. "Ik kan verder niet zoveel", lacht Govaert, die zegt dat haar Krezip-collega's ook allemaal actief in de muziek blijven. "Muziek is voor ons allemaal een rode draad in ons leven en dat zal altijd zo blijven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen