Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen van der Boom vervangt Gerard Joling

Shownieuws

Jeroen van der Boom neemt de plaats in van Gerard Joling. De zanger gaat met Gordon en René Froger naar het songfestival en doet Toppers in Concert in juni.

Jeroen van der Boom neemt de plaats in van Gerard Joling in de Toppers. De zanger gaat met Gordon en René Froger naar Moskou voor het Eurovisie Songfestival, is bij de Tros te zien in de docusoap 'De Toppers op weg naar Moskou' en doet ook de jubileumeditie van Toppers in Concert in juni. Dat heeft het management van de formatie bekendgemaakt.

Gordon en Froger zijn dolblij dat Van der Boom bereid is de plaats van Joling in te nemen. "Jeroen bezit enorme muzikale kwaliteiten en een fantastische stem en heeft het afgelopen jaar bewezen een echte topper te zijn", vinden zij.

De 36-jarige Van der Boom voelt zich 'vereerd', zo laat hij weten. "Ik ben niet de nieuwe Gerard Joling, ik ben gewoon Jeroen en heb enorm veel respect voor wat Gerard heeft neergezet de afgelopen jaren", vindt de zanger van 'Jij bent zo'. "Verder ga ik mijn uiterste best doen om op geheel eigen wijze mijn bijdrage te leveren aan dit unieke concept waar jaarlijks door tienduizenden mensen naartoe wordt geleefd."

Van der Boom zou van Joling de zegen hebben gekregen voor zijn deelname aan de Toppers. "Ik heb Gerard maandagavond uitgebreid gesproken en hem betrokken bij mijn beslissing", vertelde hij in de radioshow van Giel Beelen op 3FM. "Gerard is al zeventien jaar een van mijn beste showbizzvrienden en ik wilde uit zijn mond horen wat hij ervan vond. Hij zei tegen mij: 'ik sta er helemaal achter, jij bent wat mij betreft de beste optie. Gooi je er helemaal in'."

Zondag kondigde Joling aan dat hij definitief afzag van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival met de Toppers. Hij zou tot de beslissing zijn gekomen door een opgelaaide ruzie met Gordon. Maandag liet zijn manager weten dat de zanger en presentator een rustpauze inlast. Beiden zijn naar het buitenland vertrokken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen