Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omstreden rapper Kempi grote winnaar State Awards

Shownieuws

Kempi is de grote winnaar van State Awards. De rapper won de hiphopprijzen in de categorieën beste soloartiest, beste single, beste album en beste mix.

Kempi is de grote winnaar van State Awards. De rapper, die eind vorige maand vervroegd vrijkwam uit de gevangenis waar hij vastzat voor wapenbezit en bedreiging, won de hiphopprijzen in de categorieën beste soloartiest, beste single, beste album en beste mix. Dat meldt zijn platenlabel Top Notch maandag.

De State Awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt door BNN in samenwerking met het online tijdschrift State, Juize FM en Lijn5/FunX. Met de muziekprijzen wil de omroep 'de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene'.

De afgelopen weken zijn op verschillende momenten de winnaars van elf categorieën bekendgemaakt. De winnaars werden gekozen door het publiek dat via de website van de verkiezing kon stemmen. In totaal werden er ruim 125 duizend stemmen uitgebracht. Naast Kempi waren The Opposites de grote winnaars van het prijzenfestijn. Het duo eindigde bovenaan in de categorieën beste groep en beste live-act.

Op 22 december vindt er in de Melkweg in Amsterdam het eerste State Awards-evenement plaats, waar drie van de winnende artiesten zullen optreden. Wie dat zijn, is nog niet bekend. Die avond wordt ook bekendgemaakt wie de winnaar is van de eerste State Lifetime Achievement Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen