Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Troubleyn vervangt Bartels in 'Les misérables'

Shownieuws

Dieter Troubleyn neemt per december de rol van studentenleider Enjolras over van Freek Bartels in 'Les Misérables'. Hij begint dinsdag met repeteren.

Dieter Troubleyn neemt per december de rol van studentenleider Enjolras over van Freek Bartels in de musical 'Les Misérables'. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties dinsdag bekendgemaakt.

De 22-jarige Bartels nam vorige week afscheid van zijn rol in de hitmusical, omdat hij door het Avro-programma Op Zoek naar Joseph te winnen de hoofdrol wist te bemachtigen in 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'. De musical gaat op 22 november in première in het Utrechtse Beatrix Theater.

De 38-jarige Troubleyn, die eerder te zien was in de musicals 'Jesus christ superstar' en 'Kruistocht in spijkerbroek', begint dinsdag met repeteren. "'Les misérables' is ook voor mij de musical der musicals", laat hij weten. "Ik vind het dan ook fantastisch om straks zelf op de barricaden te staan. Ik kan niet wachten."

'Les misérables' is nog tot en met 4 januari te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. In januari is de musical enkele weken te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen