Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny Malando vindt Carola Smit 'vakvrouw ten top'

Shownieuws

Danny Malando heeft veel bewondering voor Carola Smit. "Het is een vakvrouw ten top", vindt de muzikant die met zijn Malando Orkest meewerkt aan haar kerstshow.

Danny Malando heeft veel bewondering voor collega Carola Smit. "Het is een vakvrouw ten top", verklaart de muzikant tegenover Novum Nieuws. Malando en zijn Malando Tango Orkest treden vanaf 9 tot en met 30 december samen met de voormalige BZN-zangeres door heel Nederland op in haar kerstshow.

De samenwerking tussen Smit en Malando lag volgens de orkestleider voor de hand. "We hebben elkaar in het verleden vaak ontmoet en op een gegeven moment spraken we over een eventuele samenwerking", vertelt hij. "Ze kan buitengewoon zuiver en heerlijk zingen. Carola in samenspel met ons orkest, dat ook zuiver en heerlijk speelt, leek ons een unieke combinatie. Doordat we kerst beiden een liefdevolle periode vinden en we graag rond deze warme tijd optreden, was de samenwerking eigenlijk zo bekeken."

Tijdens 'Kerst met Carola Smit' komen bekende kerstnummers zoals 'Santa Claus is coming to town' en 'Rudolph the red-nosed reindeer' voorbij. Ook laten beide artiesten nummers van hun eigen album horen die goed in de kerstsfeer passen. Malando vindt het daarbij belangrijk wat het publiek wil. "We spelen herkenbare melodieën", vertelt Malando. "We zullen geen onbekende kerstliedjes of tango`s ten gehore brengen waar ons publiek niet om vraagt. De klant is koning."

De 41-jarige Malando, die in januari zijn 10-jarig jubileum bij het orkest viert, is nog lang niet van plan om te stoppen. "Ik wil heel graag muziek blijven maken", vertelt hij. Daarbij verkent hij graag nieuwe grenzen. "Met het orkest willen we nieuwe havens bereiken. We moeten niet het anker uitgooien en ronddobberen, maar de veilige thuishaven verlaten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen