Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omstreden Russell Brand wint Britse komedieprijs

Shownieuws

Russell Brand heeft de award voor beste live stand-upcomedian gewonnen bij de British Comedy Awards. De omstreden komiek was niet aanwezig in Londen.

Russell Brand heeft de award voor beste live stand-upcomedian gewonnen bij de British Comedy Awards. Dat meldt BBC News zondag. De omstreden komiek was niet aanwezig bij de show in Londen. Acteur Adam Sandler overhandigde hem de prijs in Los Angeles. In een videoboodschap verklaarde Brand zijn award op te dragen aan Jonathan Ross.

Met die opmerking verwees Brand naar het incident waarbij hij en Ross vorige maand betrokken waren. In de show van Brand op BBC Radio 2 pleegden de twee komieken een serie treitertelefoontjes naar de 78-jarige Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs. Brand nam, net als twee Radio 2-bazen, ontslag na de beroering die hierdoor ontstond. Jonathan Ross werd drie maanden geschorst door zijn werkgever de BBC.

Ross was ook genomineerd voor een British Comedy Award. Zijn talkshow 'Friday night with Jonathan Ross' maakte kans op de prijs voor beste komedieshow. TV Burp van Harry Hill won echter in deze categorie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen