Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Italiaanse film 'Gomorra' wint 'Europese Oscars'

Shownieuws

De Italiaanse film 'Gomorra' is zaterdag onderscheiden met de European Film Award voor beste film. De filmprijzen werden uitgereikt in Kopenhagen.

De Italiaanse film 'Gomorra' heeft zaterdagavond verschillende Europese filmprijzen in de wacht gesleept. Matteo Garrone werd uitgeroepen tot beste regisseur, hoofdrolspeler Toni Servillo tot beste acteur. 'Gomorra' gaat over de maffia in Napels.

De European Film Awards werden zaterdagavond uitgereikt tijdens een gala in Kopenhagen, in aanwezigheid van de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary. De filmprijzen worden ook wel als de Europese variant van de Oscars gezien. De winnaars worden verkozen door de achttienhonderd leden van de European Film Academy.

Kristin Scott Thomas ontving een award voor beste actrice voor haar rol in 'Il y a longtemps que je t'aime'. Judi Dench werd door de European Film Academy geëerd met een Lifetime Achievement Award.

De twee Nederlandse kanshebbers vielen buiten de prijzen. Klaartje Quirijns was met haar documentaire 'The dictator hunter' genomineerd in de categorie beste documentaire, maar zag haar Tsjechische collega Helena Trestikova winnen met 'René'. In de categorie korte film, waarvoor het Nederlandse 'Raak' van regisseur Hanro Smitsman was genomineerd, won de Ierse Darren Thornton met zijn film 'Frankie'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen