Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Australische Oscar voor Monic Hendrickx

Shownieuws

Monic Hendrickx heeft opnieuw een belangrijke Australische filmprijs gewonnen. Ze kreeg zaterdag de Australian Film Institute Award (AFI) voor beste actrice.

Monic Hendrickx heeft opnieuw een belangrijke Australische filmprijs gewonnen. De Nederlandse actrice kreeg zaterdag de Australian Film Institute Award (AFI) voor beste actrice tijdens een galaceremonie in Melbourne. Dat heeft coproducent IDTV Film laten weten. Hendrickx kreeg de prijs, het equivalent van de Amerikaanse Oscar, voor haar hoofdrol in de Australische film 'Unfinished sky'.

'Unfinished sky' werd zaterdag eveneens onderscheiden in de categorieën beste bewerkte scenario, beste geluid, beste montage en beste camerawerk. De Australische acteur William McInnes, die de mannelijke hoofdrol speelt in de dramafilm, ging ervandoor met de prijs voor beste acteur.

Onlangs nog werd Hendrickx voor haar rol onderscheiden tijdens de Inside Film Awards, de belangrijkste publieksprijzen voor film in Australië. 'Unfinished sky' won toen ook in de categorieën beste regie, beste montage en beste productiedesign.

De film van regisseur Peter Duncan, die vorig jaar zomer in première ging op een filmfestival in Brisbane, is een remake van 'De Poolse bruid', waarin Hendrickx eveneens de hoofdrol vertolkte. Die film draait om een Poolse vrouw die op de vlucht voor een pooier haar toevlucht zoekt bij een boer op het platteland. In 'Unfinished sky' speelt Hendrickx een Afghaanse vrouw die in Australië iets vergelijkbaars overkomt.

'Unfinished sky' zal opnieuw worden uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen