Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'O.J. Simpson weigerde deal voor strafvermindering'

Shownieuws

O.J. Simpson heeft een voorstel om schuld te bekennen in ruil voor strafvermindering van de hand gewezen. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 33 jaar.

(Novum/AP) - O.J. Simpson heeft een voorstel om schuld te bekennen in ruil voor strafvermindering van de hand gewezen. Volgens een van de openbaar aanklagers was de voormalige American footballspeler vrijdag niet veroordeeld tot een celstraf van 33 jaar -waarvan hij naar verwachting ten minste negen jaar moet uitzitten- als hij het voorstel had aanvaard.

Volgens aanklager David Roger was de 61-jarige Simpson van mening dat hem geen blaam trof. "Hij wilde bij wijze van spreken een publiekelijke verontschuldiging", stelt hij. Volgens Simpsons advocaat Yale Galanter was het voorstel onacceptabel. "Het was absoluut niet bevredigend." Zowel Roger als Galanter weigerde details te verschaffen over het voorstel.

Ook Simpsons medeverdachte Clarence Stewart zou strafvermindering in het vooruitzicht zijn gesteld als hij schuld zou bekennen. Hij weigerde eveneens te onderhandelen en werd vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 7,5 tot 27 jaar.

De twee werden schuldig bevonden aan wederrechtelijke vrijheidsberoving en beroving onder bedreiging van een vuurwapen. Simpson en Stewart bedreigden vorig jaar in een hotel in Las Vegas twee handelaren in sportmemorabilia met een pistool. Volgens Simpson eiste hij slechts spullen terug die hem toebehoorden, waaronder de trouwring van zijn eerste vrouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen