Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato denkt meer films te maken

Shownieuws

Marco Borsato heeft na zijn acteerdebuut 'Wit licht' de smaak te pakken. "Ik kan me niet voorstellen dat dit de laatste film is die ik ooit heb gemaakt."

Marco Borsato denkt aan een leven als acteur na zijn filmdebuut 'Wit licht'. "Ik ben hier niet aan begonnen met het doel acteur te worden, maar ik kan me niet voorstellen dat dit de laatste film is die ik ooit heb gemaakt", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Daarvoor was het proces te leuk en daarvoor is het ook te mooi geworden."

De 41-jarige zanger is trots op 'Wit licht', die maandag in première gaat in Amsterdam. Hij begrijpt dat hij critici moet overtuigen van zijn kunnen. "Ik weet dat je bij voorbaat al met 3-0 achter staat wanneer je als redelijk succesvol zanger gaat acteren", vertelt hij. "Ik geloof echter dat dit een film is die de kritiek kan doorstaan. Als zanger kon ik nooit naar alle oren zingen en als kok kon ik nooit naar alle monden koken. Als acteur zal dat niet anders zijn, maar we hebben wel een poging gedaan om het zo goed mogelijk te doen en iedereen te overtuigen van de klasse van deze film."

In 'Wit licht' speelt Borsato de alleenstaande vader Eduard Zuiderwijk. Hij is een restauranthouder in Oeganda, die op zoek gaat naar het vriendje van zijn zoon, dat door rebellen is ontvoerd om te worden opgeleid als kindsoldaat. De zanger nam het initiatief voor de film, die is geregisseerd door Jean van de Velde.

De filmmaker stond open voor Marco als acteur, zo vertelt hij. "Ik kan niet zeggen dat ik dacht: 'Jee, we gaan een film maken met Marco'", lacht Van de Velde. "Ik had meer zoiets van: laten we gewoon kijken. Toen ik met Marco wat scènes had gerepeteerd, werd ik echt enthousiast. Ik had het karakter natuurlijk wel zo geschreven dat het dicht bij hem in de buurt lag. Hij kan gemakkelijk bij zijn emoties komen en hij is eerlijk."

Tegenspeelster Thekla Reuten vond het vooral 'interessant' toen ze hoorde dat Borsato de hoofdrol speelde in de film. “Bij de eerste ontmoeting was hij nog heel erg bleu op het gebied van acteren maar ook heel enthousiast", vertelt ze. "Hij dacht ook niet: 'dat ga ik wel even doen'. Hij is met een coach begonnen en dat kon ik bij de volgende ontmoeting meteen merken. Het was van meet af aan duidelijk dat hij dit niet doet omdat hij een acteercarrière ambieert. Het gaat hem echt om het verhaal en dat is ook het zuivere eraan." Borsato is sinds 1998 ambassadeur van War Child, een stichting die zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden.

Borsato is getrouwd met Leontine Borsato. Het stel heeft drie kinderen: Luca (10), Senna (7) en Jada (6). "De kinderen zijn op de set geweest en hebben toen kleine stukjes van de film gezien", vertelt hij. "Daaruit werd al meteen duidelijk dat het niet geschikt was voor kinderen. Met name een vechtscène in een vliegtuig vond vooral Luca best heftig. Nee, het is geen kinderfilm."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen