Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jolie en Pitt schenken opnieuw aan kinderfonds

Shownieuws

Angelina Jolie en Brad Pitt zetten zich weer in voor kansarme kinderen. Ze hebben bijna 78 duizend euro geschonken aan de stichting Global Action for Children.

Angelina Jolie en Brad Pitt hebben opnieuw hun portemonnee getrokken voor hulp aan kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Het sterrenkoppel heeft via de Jolie-Pitt Foundation een schenking van bijna 78 duizend euro gedaan aan Global Action for Children (GAC). Dat heeft de stichting donderdag bekendgemaakt.

Het geld zal worden gebruikt voor een campagne om de aankomende Amerikaanse president Barack Obama ervan te overtuigen ontwikkelingshulp voor kinderen wereldwijd efficiënter te maken. "We kunnen arme kinderen niet alleen helpen met extra belastinggeld", stelt de directeur van GAC, Jennifer Delaney, in een verklaring. "We sporen de nieuwe regering van Obama aan om overheidshulp aan andere landen te hervormen."

Jolie is erevoorzitter van GAC en heeft met haar stichting al eerder grote bedragen geschonken aan de hulporganisatie. Sinds 2001 is de actrice ambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR. Ze heeft meermaals vluchtelingenkampen bezocht in oorlogsgebieden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen