Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone haalt weer uit naar George W. Bush

Shownieuws

De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone heeft vrijdag fel uitgehaald naar George W. Bush. Hij stelt dat de president veel schade heeft toegericht.

(Novum/AP) - De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone heeft vrijdag fel uitgehaald naar president George W. Bush. Stone zei tijdens een lezing in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur dat Bush 'misschien wel meer schade heeft aangericht dan enig andere president'. "Ik denk dat mijn kleinkinderen op een dag zullen terugkijken op de regering-Bush en zich zullen afvragen of die het begin van het einde was."

De regisseur zei tijdens de lezing over de Amerikaanse filmindustrie meer vertrouwen te hebben in de toekomstige president Barack Obama, die volgens hem betere ideeën heeft over de bestrijding van terrorisme dan zijn voorganger. "Obama heeft gezegd dat we aandacht moeten besteden aan onderwijs en geld moeten vrijmaken zodat mensen zich kunnen scholen en zich kunnen kleden en medicijnen kunnen kopen", zei de filmmaker. "Dat is de manier om terrorisme te bestrijden. Volgens mij is dat het verstandigste dat een Amerikaanse president in jaren heeft gezegd."

Niettemin noemde hij Obama's voornemen om meer Amerikaanse troepen naar Afghanistan te sturen 'een grote vergissing'.

De laatste film van Stone, 'W', die in oktober in première ging, gaat over Bush. Volgens sommige recensenten is de film tamelijk mild vergeleken bij 'JFK', een eerdere film van Stone over de moord op president John F. Kennedy, en 'Nixon', die draaide om het moreel verval van het presidentschap van Richard Nixon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen