Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk maakt 'kutjaar' goed met podiumfeestje

Shownieuws

Anouk Teeuwe heeft donderdag in de Heineken Music Hall een turbulent jaar gevierd. "Ik kan wel zeggen dat dit een ontzettend kutjaar is geweest", zei ze.

Anouk Teeuwe heeft donderdagavond in de Heineken Music Hall een turbulent jaar gevierd met een lach en een fluim. Na het derde nummer van het concert, het springerige 'R U kiddin' me', spuugde de Nederlandse rockster theatraal op het podium en sprak ze stralend het publiek toe. "Ik kan wel zeggen dat dit een ontzettend kutjaar is geweest", zei ze grinnikend. "Dan is het wel lekker om hier te staan."

Praten deed de 33-jarige Anouk, die in mei haar scheiding aankondigde met Remon Stotijn, bekend als de eenmansformatie Postman, verder weinig. In een razend tempo en met nauwelijks een adempauze werkte ze in ruim twee uur een indrukwekkende setlist af. Klassiekers als 'It's so hard', 'The dark' en 'Don't' wisselde ze af met nummers van haar nieuwe plaat 'Who's your momma'. Vooral bij de singles 'Modern world' en 'Good god' werd luid meegezongen en wild gedanst.

Anouk had gekozen voor een comfortabele outfit. Ze denderde over het podium in een donker broekpak en felgekleurde gympen. "Hoe is mijn kont in dit pak?", vroeg ze aan haar fans, terwijl ze haar welgevormde bilpartij toekeerde naar het publiek. Zonder een duidelijk antwoord af te wachten, zette ze in met het nummer 'Might as well', afkomstig van haar nieuwe album.

Het laatste half uur van de show in de Amsterdamse popzaal vulde Anouk met louter meezingers. "You're a star in heaven", bulderde de zaal op de tonen van het nummer 'One word'. Ook de hitsingle 'Lost' kon op veel bijval rekenen. Anouk sloot af met twee van haar grootste succesnummers: 'Nobody's wife' en 'Girl'.

Daarmee kwam de eerste van drie concerten in de Heineken Music Hall tot een einde. Ook op 17 en 22 december treedt de artieste daar op, met net als donderdag de Nederlandse rockband Voicst in het voorprogramma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen