Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dalai Lama kijkt uit naar meeting met Carla Bruni

Shownieuws

De Dalai Lama is niet vies van vrouwelijk schoon. Hij verheugt zich erop de 'aantrekkelijke vrouw' van Nicolas Sarkozy te ontmoeten, Carla Bruni.

(Novum/AP) - De Dalai Lama is niet vies van een beetje vrouwelijk schoon. Hij vertelde donderdag glimlachend tegenover het Europees Parlement dat hij zich erop verheugt de 'aantrekkelijke vrouw' van de Franse president Nicolas Sarkozy te ontmoeten, het voormalige model Carla Bruni.

De Chinese autoriteiten kunnen niet glimlachen om het gedrag van de Tibetaanse geestelijk leider. Beijing heeft al een belangrijke conferentie met de EU afgelast wegens de geplande ontmoeting tussen Sarkozy en de Dalai Lama. China veroordeelt het contact tussen internationale kopstukken en de geestelijk leider.

Naar verwachting zullen de twee elkaar volgende week de hand schudden tijdens een bezoek aan Polen. Gevreesd wordt dat de ontmoeting de economische betrekkingen tussen Frankrijk en China kan schaden.

Beijing ziet in de Dalai Lama een opstandige separatist die poogt een einde te maken aan de Chinese bezetting van Tibet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen