Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummer Trijntje Oosterhuis genomineerd voor Grammy

Shownieuws

De arrangeur van Trijntje Oosterhuis maakt kans op een Grammy Award. De Amerikaanse muzikant Vince Mendoza werd genomineerd voor Trijntjes nummer 'Alfie'.

De arrangeur van Trijntje Oosterhuis maakt kans op een Grammy Award. De Amerikaanse muzikant Vince Mendoza werd genomineerd in de categorie beste instrumentale arrangement voor het nummer 'Alfie', afkomstig van Trijntjes album 'The look of love'. Dat heeft de organisatie van de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen woensdag bekendgemaakt.

Mendoza verzorgde voor de hele plaat het instrumentale arrangement en dirigeerde het Metropole Orkest dat Trijntje begeleidde voor de opnamen van 'The look of love'. Het album, met liedjes van Burt Bacharach, verscheen al in 2006. Vorig jaar bracht Trijntje een tweede plaat uit met nummers van de Amerikaanse muzikant, 'Who'll speak for love'. Voor dat album won de zangeres vorige maand een Edison in de categorie jazz vocaal.

De grote kanshebber bij de Grammy Awards is dit jaar rapper Lil' Wayne, die maar liefst acht keer is genomineerd. De Britse band Coldplay maakt kans op zeven beeldjes. Kanye West, Jay-Z en Ne-Yo zijn ieder genomineerd in zes categorieën. De Grammy's worden op 8 februari uitgereikt in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen