Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Familieleden Jennifer Hudson vermoord uit jaloezie'

Shownieuws

De verdachte van de moorden op drie familieleden van Jennifer Hudson heeft zijn slachtoffers gedood uit jaloezie. Dat stelde de openbare aanklager woensdag.

(Novum/AP) - De verdachte van de moorden op drie familieleden van zangeres Jennifer Hudson heeft zijn slachtoffers neergeschoten uit jaloezie. Dat stelde de openbare aanklager woensdag tijdens een hoorzitting in de rechtbank in Chicago. William Balfour zou kwaad zijn geweest dat zijn vrouw Julia Hudson, de zus van Jennifer, een relatie zou hebben aangeknoopt met een andere man.

Balfour, die al wekenlang wordt vastgehouden, werd dinsdag officieel de drievoudige moord ten laste gelegd. Woensdag verscheen hij voor het eerst voor de rechter. Volgens zijn advocaat is er geen forensisch bewijs dat Balfour iets te maken heeft met de moord op Darnell Donerson, Jason Hudson en Julian King, respectievelijk de moeder, de broer en het neefje van Jennifer.

Volgens de aanklager wijzen getuigenverklaringen echter allemaal in de richting van de 27-jarige Balfour. Hij zou Julia voorafgaand aan de moorden meermaals hebben bedreigd en hebben gezegd dat hij haar familie iets zou aandoen als ze contact zou hebben met andere mannen. Van haar broer Jason zou hij in de zomer al een pistool hebben gestolen dat hij aan meerdere getuigen zou hebben getoond.

De lichamen van Donerson en Jason werden op 24 oktober aangetroffen in het huis van Donerson in Chicago. Het stoffelijk overschot van King, het 7-jarige zoontje van Julia, werd enkele dagen later gevonden in een auto. Balfour werd aanvankelijk vastgehouden omdat hij de voorwaarden voor zijn vrijlating in een andere zaak had overtreden. Hij zat eerder zeven jaar in de gevangenis wegens poging tot moord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen