Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Australia' breekt geen records

Shownieuws

'Australia' heeft tijdens de eerst vijf dagen na de release in Australië de hoge verwachtingen niet waargemaakt. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

'Australia' heeft tijdens de eerste vijf dagen na de release in Australië de hoge verwachtingen nog niet waargemaakt. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. Ondanks de grote media-aandacht was de opbrengst van 3,9 miljoen euro aan de lage kant. De door Baz Luhrmann geregisseerde film, met Nicole Kidman en Hugh Jackman in de hoofdrol, is de duurste productie die ooit in Australië is opgenomen. De bezoekersaantallen vielen mogelijk lager uit dan verwacht door de magere kritieken van filmrecensenten.

Bioscoopexploitanten hopen dat de rolprent aankomend weekeinde alsnog de verwachtingen waarmaakt. Filmmaatschappij Fox hoopt dat 'Australia' het succes weet te evenaren van de in 2001 door Luhrmann geproduceerde 'Moulin rouge'. Ondanks de tegenvallende resultaten is er geen andere film van Luhrmann die in Australië in de eerste paar dagen zoveel bezoekers trok.

In 'Australia' speelt Kidman, die eerder met Luhrmann samenwerkte voor 'Moulin rouge', een Britse aristocrate die verliefd wordt op een ruige veehouder ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De film, die bijna drie uur duurt, gaat ook over kinderen van Aboriginals die destijds bij hun families werden weggehaald om te worden opgevoed door blanke pleegouders.

'Australia' is vanaf 18 december te zien in Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen