Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling last rustpauze in

Shownieuws

Gerard Joling last een rustpauze in na alle commotie die is ontstaan rond het songfestival. "We vertrekken naar het buitenland", vertelt zijn manager.

Gerard Joling last een rustpauze in na alle commotie die is ontstaan rond de deelname van de Toppers aan het Eurovisie Songfestival. "De komende periode hebben we geen tijd om gesprekken te voeren met de verschillende partijen, want we vertrekken naar het buitenland", laat zijn manager Wino Omtzigt vanaf Schiphol weten. "We lassen een rustpauze in."

Waar Joling en zijn manager naartoe gaan, wilde Omtzigt niet zeggen. "Op 21 november is er weer een liveshow van Popstars en tot die tijd blijft het stil", voorspelt hij.

Zondag kondigde Joling aan dat hij definitief afziet van zijn deelname aan het liedjesfestijn met zijn Toppers-collega's Gordon en René Froger. Hij zou tot de beslissing zijn gekomen door een opgelaaide ruzie met Gordon. "Voor mij is het teleurstelling op teleurstelling", liet hij weten in De Telegraaf. "Nadat ik mijn twijfels over de toekomst van de Toppers uitte, is er weer zo veel bagger over me uitgestort. Mijn emmer is overgelopen."

Het is nog onduidelijk of de concertreeks, die het drietal in juni geeft in de Amsterdam Arena, doorgaat. "Dat is pas over zeven maanden, dus we wachten af hoe het er dan voorstaat", vertelt Omtzigt.

NOS-directeur Gerard Dielessen liet zondag weten dat de NOS de keuze heeft gemaakt voor het drietal. "We gaan niet voor individuele mensen uit de groep", zei hij in De Telegraaf. Als er geen oplossing komt voor de ontstane situatie, gaat de NOS op zoek naar een andere act. Collega-artiesten zien hun kans dan ook al schoon voor een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Zo heeft Dries Roelvink aangegeven in mei graag af te reizen naar Moskou en hebben de Gebroeders Ko ook al interesse getoond in deelname aan het liedjesfestijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen