Kies je favoriete radiostation

Dossiers

World Music Award voor Coldplay

Shownieuws

Coldplay heeft een World Music Award gewonnen voor de bestverkopende act ter wereld van 2008. De band kreeg ook een award voor beste rockact van het jaar.

Coldplay heeft zondag in Monaco een World Music Award gewonnen voor de bestverkopende act ter wereld van dit jaar. Het laatste album 'Viva la vida or death to all his friends' van de Britse band bereikte in landen als Nederland, Groot-Brittannië, Amerika en Japan de eerste plaats.

Coldplay werd ook onderscheiden als rockact van het jaar. Leona Lewis versloeg Madonna en Mariah Carey in de categorie beste vrouwelijke popartiest. De Britse zangeres won ook een award voor beste nieuwkomer tijdens de awardshow, waarbij jaarlijks prijzen worden uitgereikt aan de internationaal best verkopende artiesten.

Kid Rock werd gekroond tot beste mannelijke popartiest en tot beste mannelijke pop/rockartiest. Amy Winehouse kreeg de prijs in dezelfde categorie bij de vrouwen. Alicia Keys werd uitgeroepen tot beste r&b-artiest, terwijl Lil Wayne tot beste hiphopartiest werd gekroond.

Ringo Starr ontving de diamond award namens The Beatles. De prijs werd zeven jaar geleden in het leven geroepen om artiesten te eren die meer dan honderd miljoen albums hebben verkocht.

De Nederlandse dj Tiësto greep naast de prijs in de categorie beste dj. Hij moest in de Franse dj Laurent Wolf zijn meerdere erkennen. De Belgische Kate Ryan werd uitgeroepen tot bestverkopende artiest van de Benelux.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen