Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Swayze boos om 'leugens' rond zijn gezondheid

Shownieuws

Patrick Swayze is woedend op de roddelpers. "Ze schrijven dat ik op mijn laatste benen loop en dat ik afscheid neem van mijn verdrietige gezin", zegt hij.

(Novum/AP) - Patrick Swayze is woedend over de geruchten die de ronde doen over zijn gezondheidstoestand. "Ze schrijven dat ik op mijn laatste benen loop en dat ik afscheid neem van mijn verdrietige gezin", laat de acteur in een verklaring weten. "Het is vreselijk dat deze waardeloze en onverantwoorde berichten een schaduw werpen over het positieve en goede gevecht dat ik lever."

Begin dit jaar werd bij de 56-jarige acteur alvleesklierkanker vastgesteld, een kankervorm waarbij de overlevingskans slechts vijf procent is. "Alvleesklierkanker is een agressieve ziekte en toen de diagnose werd gesteld, wist ik dat ik het gevecht van mijn leven aanging", zegt hij. "Tot nu toe ben ik aan de winnende hand. Ik ben een van de gelukkigen bij wie de behandeling aanslaat."

Swayze rondde onlangs de opnamen van de nieuwe dramaserie The Beast af, waarin hij een hoofdrol speelt. "Ik ben erg trots op mijn werk voor de serie en ik vind het heerlijk dat ik nu weer thuis ben voor de feestdagen", zegt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen