Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad Pitt levert huizen op in New Orleans

Shownieuws

In New Orleans zijn de eerste zes huizen opgeleverd die een door Brad Pitt opgerichte stichting heeft gebouwd. Ze zijn voor gedupeerden van orkaan Katrina.

(Novum/AP) - In New Orleans zijn de eerste zes energiezuinige huizen opgeleverd die een door Brad Pitt opgerichte stichting heeft gebouwd. De huizen zijn bedoeld voor gedupeerden van de overstromingsramp na de orkaan Katrina drie jaar geleden. Twee woningen zijn nog in aanbouw en begin volgend jaar start de bouw van nog eens veertien woningen.

Uiteindelijk moeten 150 woningen in de Lower 9th Ward van New Orleans komen, die daarmee een van de grootste 'groene' buurten in de Verenigde Staten zou worden.

De 44-jarige Pitt, die samen met Angelina Jolie ook een woning in New Orleans heeft, is trots op het project. "Ik ben echt blij voor de gezinnen die hier komen te wonen, maar ik kan het niet helpen om ook te denken aan al die andere gezinnen", zei de Hollywoodster maandag. "Ik sta hier met een dubbel gevoel. Het is opwindend dat blijkt dat het werkt. Het is frustrerend dat er nog een lange weg te gaan is."

De woningen hebben architectonische kenmerken die typerend zijn voor New Orleans, zoals hoge plafonds en veranda's. Maar ze zijn ook voorzien van zonnepanelen en andere voorzieningen die moeten leiden tot 75 procent minder energieverbruik. De gebruikte materialen zijn berekend op de lokale omstandigheden en zijn schimmel- en termietenbestendig.

De woningen kosten gemiddeld 118 duizend euro per stuk. Ze zijn bestemd voor kopers die de verzekering en belasting kunnen betalen. De maandlasten zijn inkomensafhankelijk en worden gesubsidieerd door de Make It Right-stichting van Pitt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen