Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opblaasbare 'buttplug' brengt 12,5 duizend euro op

Shownieuws

Een glanzende en opblaasbare kerstboom van kunstenaar Paul McCarthy heeft dinsdag 12,5 duizend euro opgeleverd. Het kunstwerk werd geveild door Christie's.

Een glanzende en opblaasbare kerstboom van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy heeft dinsdag 12,5 duizend euro opgeleverd. Het kunstwerk werd geveild bij de Amsterdamse vestiging van veilinghuis Christie's. De kerstboom is gebaseerd op de boom die de kerstman in een eerdere sculptuur van de kunstenaar in zijn hand heeft. Wegens de vorm van zijn kerstboom kreeg die sculptuur 'Santa Claus' in de volksmond de naam 'Kabouter Buttplug'.

'Santa Claus' heeft sinds vrijdag een vaste standplaats op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Het had heel wat voeten in de aarde om een vaste stek te vinden voor het omstreden beeld, dat de kunstenaar in 2001 maakte voor de gemeente Rotterdam. De sculptuur, die een plaats zou krijgen in de buurt van concertgebouw De Doelen, werd na lang overleg op de binnenplaats van museum Boijmans van Beuningen gezet. Daar heeft het beeld drie jaar lang gestaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen