Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Queen-nummers opgenomen in Grammy Hall of Fame

Shownieuws

De bekende Queen-nummers 'We are the Champions' en 'We will rock you' zijn maandag opgenomen in de Grammy Hall of Fame. Dat meldt de site van de Grammy Awards.

De bekende Queen-nummers 'We are the Champions' en 'We will rock you' zijn opgenomen in de Grammy Hall of Fame. Dat meldt de website van de Grammy Awards. De Grammy Hall of Fame is een lijst waarin nummers worden opgenomen die meer dan 25 jaar geleden zijn uitgebracht. Een speciale commissie, bestaande uit experts en historici vanuit verschillende muziekbranches, beslist jaarlijks welke opnamen aan de lijst worden toegevoegd.

Dit jaar zijn er 28 nieuwe nummers toegevoegd aan The Hall of Fame, die nu in totaal 826 titels omvat. Naast de nummers van Queen zijn dit jaar onder meer de singles 'For once in my life' van Stevie Wonder en 'Sweet home Alabama' van Lynyrd Skynyrd opgenomen.

The Hall of Fame wordt opgenomen in het nieuwe Grammy Museum, dat zaterdag in Los Angeles haar deuren opent. In het vier verdiepingen tellende museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de Grammy Awards en komen tentoonstellingen over verschillende muziekstijlen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen