Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russell Brand: treitertelefoontjes waren gekuist

Shownieuws

Russell Brand is verbaasd over de ophef die is onstaan na telefoontjes die hij en Jonathan Ross pleegden naar Andrew Sachs. Ze zouden al zijn gekuist.

Russell Brand was verbaasd over de ophef die ontstond over de voicemailberichten die hij en Jonathan Ross voor zijn radioshow inspraken bij acteur Andrew Sachs. De komiek zegt in een interview met de Britse zondagskrant The Observer dat 'de meest persoonlijke opmerkingen' uit de vooraf opgenomen berichten waren gehaald. "Ons was verteld dat Sachs zijn toestemming had gegeven, indien het iets minder heftig werd gemaakt."

Brand en Ross belden vorige maand meerdere malen naar de 78-jarige Fawlty Towers-acteur. Het duo sprak op de voicemail van Sachs onder meer in dat Brand ooit het bed deelde met zijn 23-jarige kleindochter Georgina Baillie.

Volgens Brand hadden hij en Ross geen kwade bedoelingen. "We dachten van tevoren niet: laten we Andrew Sachs bellen om op te scheppen over seks met zijn kleindochter", legt hij uit. "Toen hij niet opnam, dachten we: laten we iets inspreken. Er was geen sprake van kwade opzet. Het ontstond allemaal ter plekke."

Brand diende na het incident zijn ontslag in bij de BBC. Ross, die een radioprogramma, een talkshow en een filmprogramma heeft bij de BBC, is voor drie maanden geschorst door de Britse omroep. Ook namen twee kopstukken bij de omroep ontslag naar aanleiding van het incident.

Zaterdag zond BBC Radio 2 tweemaal verontschuldigingen uit voor de grap van Brand en Ross. Het eerste excuus was 's ochtends om 10.03 uur te horen, het tijdstip dat de show van Ross zou beginnen en het tweede 's avonds om 21.13 uur, het tijdstip waarop het programma van Brand altijd te beluisteren was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen