Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Entre les Murs' maakt kans op Europese filmprijs

Shownieuws

'Entre les murs' van Laurent Cantet is genomineerd voor een European Film Award. Ook 'Gomorra' van Matteo Garrone behoort tot de genomineerden.

De film 'Entre les murs' van de Franse regisseur Laurent Cantet is genomineerd voor een European Film Award voor beste film. De winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes neemt het op tegen 'Il divo' van Paolo Sorrentino, 'Gomorra' van Matteo Garrone, 'Happy-go-lucky' van Mike Leigh, 'El orfanato' van Juan Antonia Bayona en 'Waltz with Bashir' van Ari Folman.

De European Film Awards worden op 6 december uitgereikt in Kopenhagen. De winnaars van de prijzen, die wel als de Europese variant van de Oscars worden gezien, worden door de achttienhonderd leden van de European Film Academy verkozen.

'Entre les murs'-regisseur Laurent Cantet is ook genomineerd voor een award voor beste regisseur, net als 'Il divo'-regisseur Paolo Sorrentino en 'Gomorra'-regisseur Matteo Garrone. In de categorie beste acteur zijn onder anderen Michael Fassbinder ('Hunger') en James McAvoy ('Atonement') genomineerd. Kristin Scott Thomas ('Il y a longtemps que je t'aime') en Sally Hawkins ('Happy-go-lucky') behoren tot de actrices die kans maken op de title European Actress 2008.

De Nederlandse film 'Raak' van regisseur Hanro Smitsman is genomineerd in de categorie korte films. In 'Raak' veroorzaakt een jongetje een auto-ongeluk door een steen van een viaduct te gooien. De film, met onder anderen Jelka van Houten, duurt negen minuten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen