Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gabriella Cilmi (17) mag lang opblijven

Shownieuws

Het eerste grote Nederlandse optreden van Gabriella Cilmi, was een nachtconcert in Paradiso. Daar zong ze zaterdag liedjes van haar cd 'Lessons to be learned'.

Het eerste grote Nederlandse optreden van Gabriella Cilmi was een nachtconcert in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Daar bracht de van oorsprong Australische zangeres zaterdag liedjes van haar debuutalbum 'Lessons to be learned' ten gehore, naast een enkele cover.

Cilmi is pas 17, maar nu al op weg om een superster te worden. Ze verhuisde van Melbourne naar Londen, om van daaruit de wereld te veroveren. Met het succesnummer 'Sweet about me' heeft ze wereldwijd al heel wat toptiennoteringen te pakken. In Nederland stond het nummer twee weken op de eerste plaats van de Single Top 100.

In een goed gevuld Paradiso verscheen de zangeres rond 00.45 uur ten tonele. Vanwege het late tijdstip waren er weinig jonge fans aanwezig bij het concert, maar de muziek slaat ook aan bij de wat oudere bewonderaars. Dat komt vooral door haar krachtige, soulvolle stem, waardoor Cilmi wel eens wordt vergeleken met Amy Winehouse of Macy Gray. Tijdens haar show bewoog ze zich met grote zekerheid over het podium en richtte zich regelmatig tot het publiek.

Rockinvloeden waren tijdens het concert van Cilmi te horen in songs als 'Don't want to go to bed now' en 'Terrifying', terwijl in 'Sweet about me' haar liefde voor soul meer naar voren kwam. Als covers bracht ze zaterdag 'Cry me a river' van Justin Timberlake en 'Whole lotta love' van Led Zeppelin, waarmee ze het concert rond tweeën rockend afsloot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen