Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson krijgt geen nieuw proces

Shownieuws

O.J. Simpson krijgt geen nieuw proces. Dat heeft een rechter bepaald. Advocaten eisten een nieuw proces omdat de rechter bevooroordeeld zou zijn geweest.

(Novum/AP) - O.J. Simpson krijgt geen nieuw proces. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Nevada vrijdag bepaald. Advocaten van de oud-footballspeler eisten een nieuw proces omdat de rechter in de overvalszaak bevooroordeeld zou zijn geweest.

De 61-jarige Simpson werd vorige maand schuldig bevonden aan een gewapende overval op twee handelaren in sportsouvenirs. Hij zou de overval vorig jaar met een medeverdachte hebben gepleegd in een hotel in Las Vegas. Simpson hangt mogelijk een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De strafmaat wordt op 5 december bekendgemaakt.

Simpson werd in 1994 gearresteerd op verdenking van het vermoorden van zijn ex-vrouw en haar vriend. Hij werd een jaar later na een geruchtmakend strafproces vrijgesproken. De rechter in de overvalszaak zou vorige maand hebben gezegd dat Simpson levenslang had moeten krijgen in de moordzaak. Volgens advocaten van de oud-atleet maakte dat hem bevooroordeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen