Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monique van Heist wint Dutch Fashion Award

Shownieuws

Monique van Heist heeft vrijdagavond in Amsterdam de hoofdprijs gewonnen van de Dutch Fashion Awards. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 25 duizend euro.

Modeontwerper Monique van Heist heeft vrijdagavond in de Amsterdamse Beurs van Berlage de hoofdprijs gewonnen van de Dutch Fashion Awards. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 25 duizend euro. De 36-jarige couturier was door de jury verkozen boven genomineerden als Joline Jolink, Jeroen van Tuyl en ontwerpersduo G+N. Ook de in augustus overleden Percy Irausquin was voor de prijs genomineerd.

Van Heist studeerde in 2004 af aan het Fashion Institute in Arnhem en presenteerde in januari nog een collectie op Off Schedule, de officieuze opening van de Amsterdam International Fashion Week. Ze staat bekend om haar ingetogen en sportieve ontwerpen zonder fratsen. Haar zomercollectie voor volgend jaar bestaat uit geklede jurkjes, colberts en pantalons in veelal aardkleuren.

De Dutch Fashion Awards werden dit jaar voor de tweede keer vergeven door de Dutch Fashion Foundation. Vorig jaar ging de hoofdprijs van het modegala naar ontwerpersduo Klavers van Engelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen