Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kirsten Dunst wil straatverbod voor stalker

Shownieuws

Kirsten Dunst heeft de rechter verzocht om een straatverbod tegen een man die haar al langere tijd stalkt. Hij werd meerdere malen bij haar huis aangetroffen.

(Novum/AP) - Kirsten Dunst heeft de rechter verzocht een man die haar al langere tijd stalkt een straatverbod te geven. De man werd twee weken geleden door een bodyguard bij het huis van de actrice in Los Angeles aangetroffen. Dunst was toen niet thuis. De politie vatte de man daarop ook nog meerdere malen in de kraag rondom de villa van de blondine, die laat weten 'behoorlijk bang' te zijn.

In een verklaring aan de politie liet de man weten verliefd te zijn op de actrice, die bekend is van films als 'Spider-Man' en 'Mona Lisa smile'. "Ik ben verliefd op Kirsten, dus ik ben naar haar huis gegaan", zo staat volgens het Amerikaanse programma Entertainment Tonight te lezen in het proces-verbaal. "Ik wil niet de gevangenis indraaien. Ik hoop er met een waarschuwing vanaf te komen." De stalker gelooft dat hij een 'spirituele connectie' met de filmster heeft. "Hij is overduidelijk geestesziek", aldus Dunst in het proces-verbaal.

De verdachte moet zich later deze maand voor de rechter verantwoorden omdat hij zich op privéterrein heeft begeven. Het is onduidelijk of hij een advocaat in de arm heeft genomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen