Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Jarreau peinst niet over stoppen

Shownieuws

Al Jarreau overweegt nog geen pensioen. "Ik stop pas als mijn stem het begeeft of als er geen fans meer naar mijn concerten komen", vertelt de zanger.

Al Jarreau draait al jaren mee in de muziekwereld, maar overweegt nog geen pensioen. "Kijk naar de groten voor mij: Sinatra, Sammy Davis Jr. en al die anderen. Ik stop pas als mijn stem het begeeft of als er geen fans meer naar mijn concerten komen", vertelt de Amerikaanse zanger aan Novum Nieuws.

De 68-jarige artiest, bekend van nummers als 'Roof garden', 'Boogie down' en 'Mornin'', ontving vrijdag een oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World Music Awards in Eindhoven. "Het is fijn om te weten dat ik door vele muziekkenners, collega-muzikanten en fans wordt gewaardeerd", jubelt de zanger. Toch heeft hij niet het idee dat hij de prijs verdient. "Een oeuvreprijs is voor iemand die allang dood is. Ik leef nog en ben nog lang niet van plan te stoppen."

Naast de vele albums die Jarreau heeft gemaakt gedurende zijn carrière is er sinds kort ook een kerst-cd van hem uit met de toepasselijke titel 'Christmas'. "Ik was dom en te langzaam, ik had er veel eerder mee moeten komen. Er zijn zoveel leuke kerstliedjes dat ik zeker probeer om met nog meer kerstalbums te komen."

Jarreau is al zijn hele leven bezig met muziek. Op zijn vierde zong hij in een kerkkoor en ook zijn jaren als jongvolwassene stonden in het teken van de muziek. "Op een gegeven moment besloot ik dat ik mijn studie af moest maken, als een soort verzekeringspolis voor de toekomst", zegt hij. Na zijn studie werkte Jarreau een aantal jaren als reclasseringsambtenaar, maar de muziekwereld bleef trekken. In 1968 koos hij definitief voor een bestaan als muzikant.

Met een indrukwekkende staat van dienst, zeven Grammy Awards op zak en een ster op de Hollywood Walk of Fame is Jarreau ruim veertig jaar later nog steeds een begrip. "Ik heb altijd mijn droom voor me gezien en heb mijn droom waar kunnen maken. Je kunt al je dromen waarmaken, als je er maar in gelooft en ervoor vecht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen