Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laatste loodjes zwaar voor Froukje de Both

Shownieuws

Froukje de Both merkt aan alles dat de laatste weken voor de bevalling zijn aangebroken. "Mijn handen en voeten zijn meer opgezet dan ze al waren", vertelt ze.

Froukje de Both merkt aan alles dat de laatste weken voor de bevalling zijn aangebroken. "Mijn handen en voeten zijn nog meer opgezet dan ze al waren, en de trap in mijn huis wordt ineens een obstakel waar ik mezelf op moet hijsen", schrijft ze op haar zwangerschapsweblog. "Als ik mezelf terugzie op foto's moet ik echt twee keer kijken. Wow, ben ík dat… allemaal?"

De 36-jarige presentatrice moet volgende maand bevallen van haar eerste kindje met de negen jaar jongere Jeroen te Rehorst, beter bekend als dj Dekky. "Naast het grote verlangen naar ons kind, begin ik af en toe stiekem ook te verlangen naar mijn 'oude' lichaam, een lichaam dat gewoon van mij alleen was", bekent ze. "Maar bovenal begin ik nu ineens veel te denken aan de bevalling en hoe het daarna zal zijn."

Het stel, dat sinds vorig jaar zomer samen is, heeft zich goed voorbereid op de komst van de eerstgeborene. "De familieauto is aangeschaft, de babykamer is ingericht en ook de box heeft een mooi plekje gekregen in de huiskamer", vertelt De Both. "Ook zijn we braaf naar zwangerschaps-haptonomie geweest, hebben we alle pappa- en mammaboeken heel grondig doorgebladerd en de route naar het ziekenhuis is ook al bestudeerd."

Het blijft voor Froukje onwerkelijk dat ze straks een kindje in haar armen zal hebben. "Soms loop ik even de kinderkamer binnen en kijk om me heen. Nu is alles nog netjes en stil met zorgvuldig uitgekozen spulletjes, maar straks wordt hier geleefd en zal ons kind hier liggen en huilen en spelen. Ook komen af en toe zomaar de tranen, tranen van blijdschap, spanning, geluk en ook een beetje onzekerheid."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen