Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper Mos Def gezocht door politie Las Vegas

Shownieuws

Mos Def wordt gezocht door de politie van Las Vegas. De rapper en acteur zou in augustus een fotograaf te lijf zijn gegaan tijdens een modevakbeurs.

(Novum/AP) - Rapper en acteur Mos Def wordt gezocht. De politie van Las Vegas vaardigde een arrestatiebevel uit voor de rapper en acteur, die in augustus een fotograaf te lijf zou zijn gegaan tijdens een modebeurs in de Amerikaanse gokstad.

Fotograaf Volker Correl was tijdens de beurs aan de slag voor een modevakblad, toen hij enkele plaatjes schoot van de 35-jarige rapper. Die zou daar niet van gediend zijn geweest. Mos Def zou daarop de camera van Correls nek hebben afgerukt en hebben meegenomen.

De fotograaf deed aangifte van beroving en vernieling van zijn eigendom. Hij liep een snijwond op aan zijn linkerhand. De camera, die door beveiligingsbeambten van de beurs werd teruggevonden, moest gerepareerd worden voor 140 euro.

Een woordvoerder van de politie van Las Vegas laat weten dat agenten verwachten dat Mos Def, die eigenlijk Dante Terrell Smith heet, zich nog deze week bij het bureau meldt.

Mos Def, die rollen speelde in films als 'Brown sugar','The Italian job' en '16 Blocks', riskeert een gevangenisstraf van twee tot maximaal vijftien jaar voor beroving. Voor de vernieling van de camera kan hij tot zes maanden de cel indraaien.

Afgelopen weekeinde was de rapper nog samen met onder anderen De La Soul en Nas in Nederland voor een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen