Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney opnieuw koningin van MTV Awards

Shownieuws

Britney Spears heeft op de MTV Europe Music Awards de belangrijkste prijzen gewonnen. De zangeres kreeg prijzen voor beste act en beste album.

Britney Spears heeft donderdagavond op de MTV Europe Music Awards de belangrijkste prijzen gewonnen. De zangeres werd onderscheiden met twee prijzen: in de categorieën beste act en album van het jaar, voor haar plaat 'Blackout'. In september heerste de opkrabbelende popprinses al op de MTV Video Music Awards in Los Angeles, waar ze drie awards oppikte.

De Amerikaanse rockband 30 Seconds to Mars kreeg in Liverpool, waar het prijzengala plaatsvond, net als Spears twee prijzen. De band werd onderscheiden in de categorieën beste rockband en beste video-act, voor de clip bij het nummer 'A beautiful lie'.

Andere prijzen gingen naar Kanye West, in de categorie beste urban, en Pink, voor het meest aanstekelijke nummer. De Amerikaanse zangeres kreeg de onderscheiding voor haar single 'So what'.

Katy Perry, die het prijzengala presenteerde, kreeg de prijs voor beste nieuwkomer. De zangeres opende de show met haar wereldhit 'I kissed a girl'. Paul McCartney kreeg een ereprijs, zoals eerder al bekend was gemaakt. De ex-Beatle werd uitgeroepen tot 'ultimate legend'.

De prijs voor beste Europese act ging naar de Turkse rockartiest Emre Aydin. De Jeugd van Tegenwoordig werd vorige maand uitgeroepen tot beste Nederlandse act, maar maakte wegens een tekort aan stemmen geen kans op de MTV-award. Naast Emre Aydin waren een Italiaanse band en een Israëlische zangeres genomineerd voor de prijs.

Tijdens de MTV Europe Music Awards vonden optredens plaats van onder anderen Beyoncé, Take That, The Killers, Kid Rock en Duffy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen