Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Burma VJ' onderscheiden met Joris Ivens Award

Shownieuws

'Burma VJ - reporting from a closed country' is zaterdag onderscheiden met de VPRO Joris Ivens Award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend tijdens het Idfa.

'Burma VJ - reporting from a closed country' is zaterdagavond onderscheiden met de VPRO Joris Ivens Award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste lange documentaire tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (Idfa). De documentaire van de Deen Anders Østergaard over de opstand in Birma werd ook onderscheiden met de Movies That Matter Human Rights Award. Dat meldt de organisatie van de Idfa.

De prijzen werden zaterdagavond toegekend tijdens de slotceremonie van de 21e editie van het festival in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In totaal werden er acht awards uitgedeeld. De Nederlandse filmmaakster Aliona van der Horst won de Zilveren Wolf Award voor de beste korte documentaire voor 'Boris Ryzhy', over de Russische dichter die in 2001 op 26-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Het festival werd tot en met zaterdag door 157.500 mensen bezocht. Daarmee is het bezoekersaantal van vorig jaar ruim overtroffen, toen ruim 145 duizend bezoekers op het evenement afkwamen. De 21e editie komt zondagavond ten einde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen