Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jonathan Ross filmt voor BBC ondanks schorsing

Shownieuws

Jonathan Ross is ondanks zijn schorsing aan de slag gegaan voor zijn werkgever BBC. Hij nam eerder deze week een item op voor de benefietshow Comic Relief.

Jonathan Ross is ondanks zijn schorsing aan de slag gegaan voor zijn werkgever BBC. De radio-dj en talkshowpresentator nam eerder deze week een speciale editie van The Apprentice op voor de jaarlijkse benefietuitzending Comic Relief, zo meldt de Daily Mirror.

Een woordvoerder van de BBC bevestigde tegenover de Britse krant dat Ross een item voor de inzamelingsavond heeft gedraaid. "De BBC heeft ingestemd met de deelname van Jonathan Ross aan de opname voor Comic Relief", laat hij weten. "De BBC wilde het goede doel niet benadelen." De uitzending is pas in maart op de Britse televisie te zien.

Ross werd vorige week voor drie maanden geschorst van alle shows van de Britse omroep, nadat hij samen met collega Russell Brand in een radio een serie treitertelefoontjes pleegde met de 78-jarige acteur Andrew Sachs, die bekend werd door zijn rol als ober Manuel in de komedieserie Fawlty Towers.

Naar schatting loopt Ross door zijn schorsing meer dan 1,2 miljoen euro aan salaris mis. Ross presenteert voor de BBC behalve een radioshow op zaterdagochtend ook een televisieprogramma op vrijdagavond.

Aan de avondvullende benefietshow ten bate van de stichting Comic Relief verlenen traditiegetrouw bekende Britse sterren hun medewerking aan parodieën op bestaande tv-programma's. In voorgaande jaren kwamen speciale edities voorbij van Doctor Who, Absolutely Fabulous en The Catherine Tate Show.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen