Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clive Owen en Naomi Watts openen Berlinale

Shownieuws

''The international' is de openingsfilm van de Berlinale, die plaatsvindt van 5 tot en met 15 februari. Clive Owen en Naomi Watts spelen hoofdrollen in de film.

(Novum/AP) - De actiefilm 'The international' van de Duitse regisseur Tom Tykwer is de openingsfilm van de Berlinale, die plaatsvindt van 5 tot en met 15 februari. In de film, die buiten de competitie om wordt vertoond, spelen Clive Owen en Naomi Watts agenten die criminele praktijken van een machtige bank proberen te onthullen.

De 43-jarige Tykwer, die vooral bekend is van zijn films 'Run Lola run' en 'Perfume', opende in 2002 ook al het filmfestival van Berlijn met zijn thriller 'Heaven'. 'The international' is in Nederland vanaf 12 maart te zien in de bioscopen.

Eerder maakte de organisatie van de Berlinale bekend dat Tilda Swinton dit jaar juryvoorzitter van het festival is. Het is nog onduidelijk wie naast de Britse actrice plaatsneemt in de jury. Vorig jaar werd tijdens het filmfestival van Berlijn de Braziliaanse film 'Tropa de elite' beloond met een Gouden Beer voor beste film. De Amerikaanse regisseur Paul Thomas Anderson kreeg de Gouden Beer voor 'There will be blood'. De onderscheidingen voor beste acteur en actrice gingen naar de Iraniër Reza Naji ('The song of sparrows') en de Britse Sally Hawkins ('Happy-go-lucky').

[Novum]

Gerelateerde Artikelen