Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Caroline de Bruijn haat 'wijfjesprogramma's'

Shownieuws

Caroline de Bruijn ergert zich aan veel kinderprogramma's voor meisjes. "Ik heb erge moeite met die 'wijfjesprogramma's' zoals Bratz en Totally Spies."

Caroline de Bruijn ergert zich aan veel kinderprogramma's die gericht zijn op meisjes. "Ik heb erge moeite met die 'wijfjesprogramma's' zoals Bratz en Totally Spies, die rare poppen met die dikke lippen die zich alleen maar druk maken om lippenstift en wie de populairste is", stelt ze in het decembernummer van maandblad Mama. "En dat is voor 8-jarige meisjes. Walgelijk!"

De strekking van dergelijke programma's gaat in tegen de feministische aard van De Bruijn, die samen met echtgenoot Erik de Vogel een 8-jarige dochter heeft, Solane. "Juist dat waar wij als volwassen vrouwen vanaf willen, zit in die series", beklaagt ze zich. "Solane heeft helaas 'maar' twintig van die poppen. Dat vind ik dus een dilemma."

Verbieden werkt volgens de 46-jarige actrice, die al sinds 1990 een vaste rol speelt in Goede Tijden Slechte Tijden, averechts. "Dan ziet ze het bij een vriendinnetje", stelt De Bruijn. "Ik praat er met haar over, dat het niet normaal is hoe die meiden tegen elkaar doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen