Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen DeGeneres treurt om ban op homohuwelijk

Shownieuws

Ellen DeGeneres is 'in diepe rouw' nu Californische kiezers hebben ingestemd met het voorstel waarmee het homohuwelijk uit de staat wordt verbannen.

(Novum/AP) - Ellen DeGeneres is 'in diepe rouw' nu Californische kiezers via een referendum hebben ingestemd met het voorstel tot wetswijziging waarmee het homohuwelijk uit de staat wordt verbannen. "Net als miljoenen Amerikanen had ik het gevoel dat we een enorme stap in de richting van gelijkheid hadden genomen door Barack Obama als president te kiezen", laat ze in een verklaring weten. "Dit voelt als een enorme stap terug."

In augustus trouwde de talkshowpresentatrice met actrice Portia de Rossi, twee maanden nadat het hooggerechtshof van Californië een grondwetswijziging aannam waardoor het homohuwelijk in de staat mogelijk werd. Ook acteur George Takei stapte in het huwelijksbootje met zijn partner Robert Altman, net als acttienduizend andere homostellen.

Voor het referendum over de kwestie werd door voor- en tegenstanders een miljoenen dollars verslindende campagne gevoerd. Sterren als DeGeneres, Steven Spielberg en Brad Pitt doneerden honderdduizenden dollars om het homohuwelijk in de staat Californië te behouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen