Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Niets mis met gehoor Giel Beelen

Shownieuws

Het is goed gesteld met het gehoor van Giel Beelen. Beelen kwam samen met collega Coen Swijnenberg als beste uit een test van de Nationale Hoorstichting.

Het is goed gesteld met het gehoor van Giel Beelen. Dat blijkt uit een test die de Nationale Hoorstichting deed met zes 3FM-dj's. Beelen kwam samen met collega Coen Swijnenberg als beste uit de test, zo maakte de dj donderdagochtend bekend in zijn radioshow.

Paul Rabbering heeft een fikse gehoorbeschadiging opgelopen in zijn jaren als dj, zo bleek uit de test, waaraan ook Gerard Ekdom, Sander Lantinga en Michiel Veenstra meededen. Rob Stenders viel af wegens ziekte.

De Nationale Hoorstichting lanceerde donderdagochtend in de show van Beelen de vernieuwde Oorcheck-site en spoort luisteraars van 3FM aan via de site hun gehoor te testen. De organisatie analyseert aan het einde van de dag de verkregen gegevens en vergelijkt die met het landelijk gemiddelde.

Volgens de stichting lopen jaarlijks twintigduizend jongeren structurele gehoorschade op door te lang naar te harde muziek te luisteren. Door voorlichting op onder meer de Oorcheck-site hoopt de stichting jongeren bewust te maken van de risico's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen