Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edison Oeuvreprijs voor saxofonist Piet Noordijk

Shownieuws

Piet Noordijk heeft vrijdag een oeuvreprijs gekregen tijdens de Edison Jazz/World Awards. De jazzsaxofonist kreeg de Edison Jazz Oeuvre Nationaal.

Piet Noordijk heeft vrijdag een oeuvreprijs gekregen tijdens de Edison Jazz/World Awards. De jazzsaxofonist kreeg de Edison Jazz Oeuvre Nationaal in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Noordijk was lange tijd vaste saxofonist bij het Metropole Orkest.

Ook Trijntje Oosterhuis en Benjamin Herman werden vrijdagavond in het zonnetje gezet. De twee jazzartiesten kregen, zoals eerder deze maand al was bekendgemaakt, een Edison in respectievelijk de categorieën jazz vocaal en jazz nationaal.

De Edison in de categorie jazz internationaal ging naar het Brad Mehldau Trio. Zanger Gé Reinders sleepte een prijs in de wacht in de categorie wereldmuziek. De jazzband Sensu l kreeg de Edison Jazzism Publieksprijs.

In mei werd al bekend dat Al Jarreau de Edison Jazz Life Time Achievement Award zou krijgen. De Amerikaanse zanger was een van de artiesten die vrijdag een optreden verzorgden onder begeleiding van het Metropole Orkest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen