Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Hilbrand opent congres Wereld Aids Dag

Shownieuws

Sophie Hilbrand opent maandag op Wereld Aids Dag het twaalfde Nationale Congres Soa*Hiv*Aids. Ze interviewt drie mensen die seropositief zijn.

Sophie Hilbrand opent maandag op Wereld Aids Dag het twaalfde Nationale Congres Soa*Hiv*Aids in de Rai in Amsterdam. Dat heeft initiatiefnemer Stop Aids Now! vrijdag bekendgemaakt. De BNN-presentatrice interviewt onder meer drie mensen met hiv over vooroordelen en discriminatie waarmee ze in hun dagelijkse leven te maken hebben. Daarnaast neemt Hilbrand het boek 'Treat her like a lady' in ontvangst, waarin vijftien vrouwen met hiv aan het woord komen.

Tijdens het congres komen eveneens onderwerpen aan de orde als soa-preventie in de moslimgemeenschap en online screening en preventie. Ook worden de resultaten bekendgemaakt van een grootschalig Nederlands onderzoek naar het stigma waar mensen met hiv onder gebukt gaan.

Hilbrand mag een expert worden genoemd op het gebied van seks en alle aandoeningen die seksueel overdraagbaar zijn. Voor jongerenomroep BNN presenteerde ze vijf seizoenen lang Spuiten en Slikken, een programma over alles wat met seks en drugs te maken heeft. Eerder dit jaar gaf ze het stokje door aan collega Filemon Wesselink.

Maandag wordt wereldwijd stilgestaan bij de gevolgen van hiv en aids. Stop Aids Now! organiseert deze en volgende week verschillende activiteiten om geld op te halen voor de bestrijding van hiv en aids. Vanaf zaterdag zijn in warenhuis De Bijenkorf, net als in voorgaande jaren, weer ArtBags te koop. Dit jaar ontwierpen couturier Jan Taminiau, dj Ruud de Wild en kunstenaar Ton Schulten een tas voor de actie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen