Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Glazen Huis in Kenia

Shownieuws

Voor de eerste keer wordt ook in Afrika een editie van Serious Request georganiseerd. Van 19 tot en met 25 december staat er een Glazen Huis in Nairobi.

Voor de eerste keer wordt ook in Afrika een editie van Serious Request georganiseerd. Van 19 tot en met 25 december, tegelijkertijd met de acties in Nederland en België, nemen drie dj's van radiozender Ghetto Radio plaats in een Glazen Huis in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Dat heeft radiozender 3FM donderdag bekendgemaakt.

Net als hun collega's in Nederland en België zullen de Afrikaanse dj's gedurende hun verblijf in het huis niet eten of drinken. Ook zij zullen middels het draaien van verzoeknummers geld ophalen en aandacht vragen voor vluchtelingenhulp. Een samenwerking met het Rode Kruis, de vaste partner van Serious Request, kon dit jaar nog niet worden verwezenlijkt. De samenwerking moet volgend jaar van start gaan.

De Afrikaanse editie van Serious Request komt niet zo maar uit de lucht vallen. Ghetto Radio is een van oorsprong Nederlands initiatief ter ondersteuning van jongerenmedia in Afrikaanse steden en heeft een partnerschap met 3FM.

Dit jaar vindt ook in Zweden voor het eerst een editie van Serious Request plaats. In de Zweedse stad Malmö staat al vanaf 13 december een Glazen Huis. In Nederland staat het huis dit jaar op de Grote Markt in Breda. Maandag werd onthuld dat BNN-dj Coen Swijnenberg zijn intrek neemt in het huis. De andere twee participerende dj's worden later bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen