Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guns N' Roses-zanger kwaad op frisdrankmerk

Shownieuws

Guns N' Roses is kwaad op Dr Pepper. Het frisdrankmerk zou blikjes uitdelen als de nieuwe plaat dit jaar zou verschijnen, maar zou de belofte hebben gebroken.

(Novum/AP) - Axl Rose is kwaad op Dr Pepper. Het frisdrankmerk had iedere inwoner van de Verenigde Staten een blikje fris beloofd als de band Guns N' Roses voor het einde van het jaar het nieuwe album 'Chinese democracy' zou uitbrengen. Het album kwam zondag uit, zeventien jaar na het laatste album met eigen materiaal, maar Dr Pepper kwam de belofte volgens de bandleider niet na.

De website van Dr Pepper, waarop de blikjes frisdrank konden worden aangevraagd, zou zondag nauwelijks hebben gewerkt. Rose eist via zijn advocaat paginagrote excuses van Dr Pepper in vier grote Amerikaanse kranten. Ook wil de muzikant dat de Amerikaanse bevolking langer de tijd krijgt om blikjes aan te vragen.

Guns N' Roses eist daarnaast een schadevergoeding voor het oneigenlijk gebruiken van de bandnaam voor promotiedoeleinden. "Als u een promotionele deal met onze cliënten had willen sluiten, had u met hen in onderhandeling moeten gaan over een geldige overeenkomst", stelt advocaat Alan Gutman in een brief aan de frisdrankfabrikant.

Volgens Dr Pepper ging het slechts om een 'grappig cadeautje'. De weggeefactie werd door het frisdrankmerk op maandag al met achttien uur verlengd. "We hebben bijna nog nooit zo veel reacties gekregen op een weggeefactie en we zijn erg blij dat we de dorst hebben kunnen lessen van een groot aantal Dr Pepper-fans", laat een woordvoerder weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen