Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West stort neer in Ahoy

Shownieuws

Kanye West heeft woensdagavond Ahoy omgetoverd tot een vreemde planeet. Met zijn ruimteschip stortte de Amerikaanse rapper neer op het podium in Rotterdam.

Kanye West heeft Ahoy woensdagavond omgetoverd tot een vreemde planeet. Met een ruimteschip stortte de Amerikaanse rapper neer op het podium in Rotterdam, waarna hij gedurende zijn hele show in de rol van astronaut bleef. Zonder een woord te richten tot het uitzinnige publiek, opende West met 'Good morning', 'I wonder' en 'Through the wire'.

De 31-jarige artiest nam het publiek vervolgens in sneltreinvaart mee op zijn tocht over de planeet, waar hij te maken kreeg met aliens en een grote draak. Gekleed in een spijkerbroek, een asymmetrische capuchontrui en een rode jas stuiterde West over het podium, terwijl hij behalve 'Spaceship' nummers zong als 'Diamonds from Sierra Leone', 'All falls down' en 'Gold digger'.

De spectaculaire show, die werd opgeluisterd door lichteffecten, vuur en rookwolken, kreeg een emotionele lading toen West het nummer 'Hey mama' zong. Bij de regel 'ik wil zo hard voor jou schreeuwen', kreeg hij het publiek zo ver om luidkeels te schreeuwen. De moeder van de rapper, Donda West, overleed in november vorig jaar aan complicaties van plastische chirurgie.

Aan het einde van de show wist West zijn ruimteschip te repareren, terwijl hij het nummer 'Homecoming' ten gehore bracht. De muzikant zwaaide af met de nummers 'American boy' en 'Love lockdown'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen