Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huwelijk Heidi en Spencer was symbolisch

Shownieuws

Het huwelijk tussen The Hills-sterren Heidi Montag en Spencer Pratt blijkt geen echt huwelijk te zijn. Het ging om een symbolische verbintenis.

(Novum/AP) - Het huwelijk tussen The Hills-sterren Heidi Montag en Spencer Pratt blijkt geen echt huwelijk te zijn. De twee trouwden vorige week donderdag in het grootste geheim terwijl ze vakantie vierden in Mexico. Woensdag heeft het koppel in een verklaring bevestigd dat het om een symbolische verbintenis gaat. "Net als andere spontane huwelijken in het buitenland, moeten we de wettelijke details thuis regelen", stellen de tortelduifjes.

Eerder ontstond al twijfel omtrent de wettigheid van het huwelijk. Amerikanen die in Mexico willen trouwen, moeten een ambtelijk proces doorlopen dat wel vijf dagen kan duren. Zo moeten toekomstige echtelieden zich door een plaatselijke arts laten onderzoeken en moeten ze geautoriseerde vertalingen van onder meer hun geboortecertificaat kunnen laten zien.

In Californië kan een huwelijk tot tien dagen na dato worden geregistreerd, maar de staat erkent geen huwelijken die buiten de Verenigde Staten zijn gesloten. Een koppel kan de rechter vragen om een in het buitenland gesloten huwelijk te erkennen. Onduidelijk is nog of en wanneer Montag en Pratt stappen zullen ondernemen om ook in hun thuisland door het leven te kunnen gaan als man en vrouw.

Woensdag publiceerde het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly een exclusieve fotoreportage van de ceremonie in een kapelletje in de buurt van de badplaats Cabo San Lucas. Muziekzender MTV, die The Hills uitzendt, heeft inmiddels laten weten dat de symbolische huwelijksvoltrekking ook te zien zal zijn in de populaire realityserie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen