Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Xtra-Vaganza (44) overleden

Shownieuws

Xtra-Vaganza is woensdag overleden. De 44-jarige chronisch zieke zangeres, die eigenlijk Belinda Anholt heette, werd dood aangetroffen in haar bed.

Zangeres Xtra-Vaganza is woensdag overleden in haar woning in Amsterdam. Dat heeft een goede vriend van de 44-jarige zangeres bevestigd. De chronisch zieke artieste, die eigenlijk Belinda Anholt heette, werd door haar 10-jarige zoontje dood in bed aangetroffen in haar Amsterdamse woning. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend.

Xtra-Vaganza was de afgelopen drie jaar aan bed gekluisterd vanwege lymfoedeem, een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Afgelopen zomer werd bekend dat haar zorgverzekering een behandeling voor haar aandoening in een speciale kliniek in Duitsland zou vergoeden. Deze behandeling heeft echter nooit plaatsgevonden.

Anholt scoorde onder de naam Xtra-Vaganza in de jaren negentig een bescheiden hit met het nummer 'Being hungry'. Begin jaren negentig was ze als manager medeverantwoordelijk voor de doorbraak van zanger Gordon. Ze schreef ook een van zijn grootste hits: 'Omdat ik zo van je hou'. Ook de kreet 'Ik heb er geen kracht meer voor', de lijfspreuk van Gerard Joling, komt van Anholt. Verder schreef ze de titelsong van de recente realitysoap van meidengroep Djumbo, en nummers voor Jeroen van der Boom, Laura Vlasblom, Glennis Grace en Kinderen voor Kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen